Gravidfotografering

Gravidfotograf i Falköping

Spark of Love Fotograf Falköping

Stort Grattis till graviditeten!


Vilken häftig resa du genomgår just nu, ett liv har skapats och växer fram. Oavsett om du har en toppengraviditet, eller en som är lite kämpigare så kommer den resultera i det vackraste som man någonsin kan få, ert egna barn. 


Du är gravid med detta barnet en gång, även om du kanske inte känner igen din egna kropp och alla förändringar den genomgått under tiden, så gör den något helt fantastiskt, den skapar ett nytt liv. 

Varför inte föreviga denna period med bilder som kommer finnas med er för alltid. Foton som ni kan kolla tillbaka på och minnas denna tid med kärlek, kärleken till sitt barn som är så stark redan långt innan man ens träffats. 


Vid en fotografering med mig vill jag flytta fokuset från hur du ser ut och istället fokusera på kärleken, förväntningarna, känslan och styrkan i att bära och skapa ett barn.


Jag är en specialiserad och utbildad gravidfotograf baserad i Falköping som ligger i Skaraborg (västra götalands län) och har mina fotoplatser, som jag noga väljer ut, inom Falköpings kommun.


Skicka gärna in din bokningsförfrågan så tidigt som möjligt för att vara säker på att kunna få en tid.

Gravidfotograf Falköping

Viktig info om Corona

Nu när Corona-viruset har spritt ut sig över världen så behöver vi vara extra försiktiga, både för vår egen skull men främst för de redan nedsatta som är omkring oss i samhället. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

När det kommer till fotograferingar så kan man oftast skjuta fram dom och avvakta till senare. Men när det gäller gravidfotograferingar så har man bara en begränsad tid på sig att utföra den innan det är dags för det efterlängtade lilla livet att titta ut. Därför fortsätter jag att utföra fotograferingar men följer de restriktioner som finns och är extra försiktig.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Några åtgärder jag gör är:

Jag bokar in färre fotograferingar per månad nu framöver för att ha möjlighet att tex tvätta klänningarna fler gånger, rengöra rekvisita och ha lediga tider tillgängliga för ombokningar ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Då jag enbart fotar utomhus så minskar vi risken för att smittas då vi har öppna stora ytor att röra oss på och kan hålla mer avstånd till varandra ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

När vi ses så hälsar vi på varandra utan att ta i hand och försöker undvika närkontakt under fotograferingen⠀⠀⠀⠀⠀

Vid minsta symptom för mig eller dig/er kommer vi kostnadsfritt att avboka den bestämda tiden (även vid kort varsel) och skjuta fram fotograferingen till en ny tid, så se till att boka in en fotografering i god tid innan BF.

Tar med mig handsprit som vi båda kan använda ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Är du orolig över något gällande smitta och fotograferingen så är du välkommen att höra av dig till mig, antingen via meddelande på mina sociala medier eller genom att maila: info@sparkoflove.se

Jag kan verkligen rekommendera denna superhärliga fotograf! 
Hon guidar dig helt och hållet, hon hittar de mest vackraste ställena att fota på och man har verkligen super kul under tiden! 
Fantastisk trevlig och rolig tjej och det bästa av allt är bilderna som blev helt otroligt vackra! Ett minne för livet 

-Rebecca

Bra att veta


Jag rekomenderar att fotograferingen bör ske mellan vecka 27-34, då magen är synligast. Men är du orolig för att föda tidigare eller av andra anledningar vill göra fotograferingen tidigare eller senare, skriv då det i meddelandefältet vid bokningsförfrågan längre ner.

Jag fotograferar enbart utomhus, vid soluppgång eller strax innan solnedgång då det ger finast ljus i bilderna. Är det inte rätt förutsättningar vädermässigt kan vi behöva boka om tiden med kort varsel, självklart då utan någon extra kostnad. 

Vill du ha med partner och/eller blivande syskon på några bilder går det jättebra. Då börjar vi fotograferingen med dom bilderna och fokuserar sedan på bilderna med bara dig. Alternativt att partner/barn kommer mot slutet av fotograferingen istället och vi tar dom bilderna då.

Jag väljer ut mina fotoplatser med omsorg och letar upp de finaste miljöerna för respektive årstid. Vi möts upp på förbestämd plats och åker till fotograferingsstället tillsammans. Har du önskemål om någon specifik plats, ange det i bokningsformuläret så ska jag se vad jag kan göra.

Vill du ha foton där du använder dina egna kläder så går det bra, antingen istället för en gravidklänning eller att variera med både klänning och egen outfits.

Under fotograferingen


En del är oroliga eller nervösa inför en fotografering då man inte känner sig bekväm framför kameran eller vet hur man ska göra. 

Jag hjälper dig med posering och vad du ska göra under hela fotograferingen så du inte behöver tänka på det. Jag vill att det ska vara naturligt, avslappnat och vi anpassar oss efter dig under fotograferingen. Jag föredrar enklare, naturligare poser och inget krävande eller påfrestande för kroppen.


Jag anpassar fotoplatsen efter hur du mår, om du orkar gå en liten bit eller har foglossning och går så lite som möjligt så tar vi en fotoplats med parkering i närheten.


Är det kallt så har jag med filtar och värmepåsar att fästa under kläderna och vi tar pauser för att värma oss. Det går även bra att ha varma skor och ljusa tights eller några byxor under de flesta klänningar då det inte syns igenom, men du får mer information om det när du väljer klänningarna. 


Vill ni ha med rekvisita så som ultraljudsbild eller små skor, nalle så går det bra.


Jag tar med de utvalda klänningarna och ett portabelt omklädningsrum till fotoplatsen där du kan byta om för dig själv i lugn och ro.

"Denna dagen kommer jag minnas länge och är så glad och tacksam för de fina bilderna. Jag rekommenderar Erika starkt ifall ni vill ta gravidfoton och hon är väldigt lättsam och får en att slappna av"

-Lilian

FAQ:

Varför bokar du in fotograferingen så tidigt som vecka 27?


Jag bokar in fotograferingar mellan gravidvcka 27-34 då man ibland föder tidigare än beräknat så jag vågar inte vänta till sista veckan innan BF. Jag bokar även såpass tidigt för att jag vill ha tid på oss för att boka om och kunna flytta fram fotograferingen ifall vädret inte har rätt förutsättningar under fotograferingsdagen eller om någon av oss blir sjuka.

Jag känner mig inte fin och blir inte bra på bild.


Jag förstår helt och hållet om du kanske känner dig stor, otymplig och tycker att gravidglowet lyser med sin frånvaro. Men att ta en mobilbild hemma i hallen är inte samma sak som att få klä upp sig med eleganta gravidklänningar och fotogrferas hos en riktig fotograf. De som varit oroliga innan sin fotografering är förvånade efteråt att dom kände sig så bekväma framför kameran och älskar sina bilder då det ändå är en magisk tid du går igenom i ditt liv just nu.

Är det inte väldigt kallt att fotograferas under vintern?


Jo självklart är det kallare ute under vintern men det brukar gå bra att fotograferas ändå. Vi gör kortare fotosessioner med många pauser emellan där du får värma dig med din jacka och filt som jag tar med. Jag har med värmepåsar vi fäster under klänningen som håller värmen i många timmar samt jag tar med något varmt att dricka för att värma insidan också.

Gravidklänningar


Jag erbjuder eleganta och lyxiga gravidklänningar i olika färger och modeller till fotograferingen. De allra flesta är i stretch så dom passar många storlekar.


Jag har även några klänningar och kjolar för barn om blivande syster vill vara med på bild.


Vid en bokning kommer du få tillgång till ett galleri med alla klänningar där du väljer ut dina favoriter.

Jag tar med de utvalda klänningarna till fotoplatsen så du kan prova dom och välja vilken du vill använda under själva fotograferingen. Jag tar även med ett portabelt omklädningsrum som du kan byta om i.

Är du som jag, gillar fotografier men obekväm att själv stå framför kameran, då ska du välja Erika! Tiden hon fotograferade mig bara sprang förbi och jag kände mig bekväm från första stund, så många härliga skratt och underbara bilder. Dom magiska bilderna hon tog på mig och min mage kan jag sitta och titta på i timmar.

-Therése

Vem är jag?


Jag heter Erika är född 1990 och bor i Falköping med min sambo Andreas och våra 2 små barn.

När jag inte är ute och fotograferar så arbetar jag inom fordonsindustrin.

Jag älskar familjelivet och spenderar så mycket tid jag kan med familjen.

 

Mina egenskaper är positiv, social och har nära till skratt. Jag är även öppen och väldigt pratglad av mig så det är sällan tyst långa stunder.

Jag gillar nya utmaningar och att träffa nya människor så när jag skulle börja gymnasiet så flyttade jag ner till Halmstad för att gå på ett hästgymnasium där, vilket var väldigt lärorikt och givande. 


För mig är en graviditet det finaste och största man någonsin kommer gå igenom. Det är inget man kan ta förgivet utan är ett mirakel varje gång det sker. Jag har varit rädd för att själv bli gravid och för förlossningen ända sedan jag var 7 år och min yngsta syster föddes genom akut kejsarsnitt och fick återupplivas, hon svävade sedan mellan liv och död rätt länge på Neo innan hon tillslut blev stabil och allt gick bra. Men den upplevelsen skapade en fobi för att själv få gå igenom samma händelse. Dock har jag varit gravid, inte bara en gång utan två gånger vilket har stärkt mig något oerhört. Jag valde att föreviga mina graviditer genom bilder och kollar ofta tillbaka på dom för att påminna mig själv om att jag verkligen har gått igenom det och för att se hur magen såg ut, vilket jag typ glömde i samma stund barnen kom ut.

Jag värdesätter mina gravidbilder högt och barnen tycker det är spännande att kolla på dom, se att min mage var stor och att dom var därinne. Detta vill jag skapa och föreviga åt er så ni har vackra bilder som hjälper er att minnas tillbaka och komma ihåg nuet. 


Jag är lättsam och hjälper dig att slappna av framför kameran och visar hur du ska stå och var du ska göra av händerna, så du behöver inte ha någon kameravana sedan innan.

Lediga tider:


På grund av omständigheterna med och efter covid-19 så har jag endas några få tider lediga framöver. Detta pga att jag vill ha möjlighet att hinna tvätta klänningarna mellan fotograferingarna, rengöra rekvisitan och ha tider tillgängliga för ombokning av redan bokade fotograferingar vid något symptom hos mig eller kund då jag inte vill ta några risker med smitta då gravida är extra utsatta.

Är du intresserad av en fotografering med mig nu höst/vinter så rekommenderar jag dig att skicka in en bokningsförfrågan så snart som möjligt.


Shine - winter edition


Detta paketet är ett höst/vintererbjudande som är för bokning då det är kallare ute och man vill ha en lite kortare fotosession för att få några bilder på sin graviditet. Bokningsbart för dig med BF i November-Maj.

Jag tar med värmepåsar till fotograferingen för att fästa innanför klänningen och för att hålla värmen. Jag tar även med filtar och vi tar pauser för att värma upp oss samt något varmt att dricka.Det som ingår i detta paketet är:

Ca 30 minuters fotografering

 Fotografering på 1 fotoplats

Lån av 1 gravidklänning ur min gravidgarderob

Värmepaket (jag tar med värmepåsar, filt och något varmt att dricka)

En personlig PDF med information inför din fotografering

3 Redigerade högupplösta digitala

      bilder med fri användningPris: 1800:- inkl. moms  (ord. pris: 2300:-)


Prispaket

Sparkle


Detta paketet går att boka året om (under vintertid så tar jag med värmepåsar, filtar, något varmt att dricka) och passar perfekt för dig som vill ha magen förevigad på några bilder under en kortare fotografering.
Din investering:

Ca 60 minuters fotografering

 Fotografering på 1 fotoplats

Lån av 2 gravidklänningar ur min gravidgarderob

En personlig PDF med information inför din fotografering

10 Redigerade högupplösta digitala bilder med fri användning

1 Förstoring (30*40 cm)Pris: 2900:- inkl. moms

Lyx


Mitt lyxigare paket är för dig som vill ha det där lilla extra och lite mer variation i bilderna med olika platser och klänningar.

Detta paket går att välja året om (under vintertid så tar jag med värmepåsar, filtar, något varmt att dricka).Din investering:

1,5-2 timmars fotografering

 Fotografering på två olika fotoplatser 

 Fika

Lån av 2 gravidklänningar ur min gravidgarderob

En personlig PDF med information inför din fotografering

20 Redigerade högupplösta digitala bilder med fri   

    användning på ett fint usb-minne

2 Förstoringar (30*40 cm)
Pris: 3500:- inkl. moms

När vi har bestämt ett datum tar jag 800:- i bokningsavgift för att bekräfta datumet (återbetalas ej vid avbokning, bokar om kostnadsfritt vid tex dåligt väder eller sjukdom), den summan dras sedan av från eran slutfaktura.


Efter fotograferingen får ni tillgång till ett webgalleri med bilderna där ni får välja ut de bilder ni vill ha, det går att köpa till extra bilder till paketen om ni vill ha fler.

Jag publicerar aldrig några bilder utan er tillåtelse så vill ni ha dom för er själva så får ni självklart ha det.

Bokningsförfrågan


Fyll i formuläret nedan och skicka in, de fält som är markerade med en stjärna (*) är obligatoriska.

Förfrågan är inte bindande utan jag svarar och ger förslag på passande datum och svarar på era frågor om ni har några. När ni bekräftat datumet och betalat bokningsavgiften så är fotograferingen bokad och ni får då tillgång till mer information om hur det fungerar innan, under och efter fotograferingen och saker som kan vara bra att tänka på.

 
 
 
 
 
 
Mamman
Mamman och partner
Mamman och blivande syskon
Mamma, partner och blivande syskon
 
 
 
 
 
Tipsad av en vän
Google
Facebook
Instagram
Annat
 
Jag godkänner att spark of love får hantera mina personuppgifter